Innostuin kokeilemaan vaihteen vuoksi leivän tekoa runsaskuituisimmista aineista, eli ruisjauhoista ja neljän viljan hiutaleista. Hetken ajattelin lopputuloksen maistuvan happamalta ruisleivältä, mutta totesin sen olevan lähempänä tavallista vaaleaa leipää, mutta maku on voimakkaampi.
Runsaskuituinen leipä
5dl kättä lämpimämpää vettä
1 pussi kuivahiivaa
1½tl suolaa
½tl sokeria
1 kanamuna
neljän viljan hiutaleita (arviolta 4dl)
ruisjauhoja (arviolta 4dl)
vehnäjauhoja 1dl
loraus rypsiöljyä
Veteen hiiva, suola ja sokeri ja kanamuna. Sitten hiutaleet ja jauhot, loraus öljyä. Kumoa pellille. Halutessa voit kohottaa pellillä leipää puolisen tuntia ennen uuniin laittoa. Uuni 200 asteeseen ja siellä 30-40min.
Kommentit