Välillä on kiva syödä jotain erilaisempaakin leipää kuin sitä vanhaa tuttua kakkoa. Eli muokkasin vähän perusleipätaikina pohjaani laittamalla taikinan sekaan paprikajauhetta. Kakon päälle raastoin vielä laktoositonta juustoa, ja ripottelin paprikajauhetta, ja eikun uuniin. Puoli tuntia se siellä oli, ja tällainen lopputulos tuli uunista ulos:

Tämä leipä (kuten monet muutkin leipäni, kunhan vaan tännekin saan laitettua niiden ohjeita) on hyvin helppo tehdä, ei tarvitse sen kummempia kohotuksia tai vaivauksia, eikä oikeastaan ohjettakaan, sillä teen leivän aina fiiliksen pohjalta, eli en käytä mitään ohjetta tai mittaa sen tarkemmin määriä. Mutta voin koittaa laittaa jotain suuntaa-antavaa, ja raaka-aineita mitä olen leipään käyttänyt.

 

Paprikajuustoleipä

5dl kättä lämpimämpää vettä

1 pussi kuivahiivaa

1½tl suolaa

½tl sokeria

1 kanamuna

kaurahiutaleita (arviolta 4½dl)

vehnäjauhoja (arviolta 4-4½dl)

loraus rypsiöljyä

paprikajauhetta

laktoositonta juustoa

Laita vesi astiaan ja sekoita kuivahiiva ja suola sekä sokeri. Lisää paprikajauhe ja kanamuna. Kaurahiutaleita ja vehnäjauhoja laitetaan yhtäpaljon, ensin kaurahiutaleet ja vehnäjauhoilla "kiinteytät" taikinan. Lisää rypsiöljy ja vielä vähän vehnäjauhoja. Jätä taikina pikkaisen löysäksi kun sekoitat sitä lastalla/haarukalla. Kaada taikina pellille, laita päälle raastettu juusto ja ripottele paprikajauhetta. Laita uuniin 200 asteeseen 30minuutiksi.