Piimähyytelökakku oli minulle uusi tuttavuus jota täytyi kokeilla myös kotona. Laiskana ihmisenä en viitsinyt alkaa googlettelemaan ohjetta tai etsimään keittokirjoista sellaista. Muunsin siis vähän "perus" hyydykekakkuni ohjetta, josta korvasin tuorejuuston/rahkan piimällä.

 

 

Valkosuklaamustikka piimähyytelökakku

Pohja:

Digestivekeksejä 200g (n.12 keksiä)

75g laktoositonta rasvaa

Täyte:

1 purkki laktoositonta kermaa

3dl laktoositonta piimää

1,5 dl sokeria

0,5 dl nestettä (itsellä vettä, mutta jos haluaa makua niin jotain muuta nestettä)

7 liivatelehteä tai n. 4 tl liivatejauhetta.

(Mustikkavalkosuklaata murskattuna (ei ollut valitettavasti laktoositonta)

 

Pohja: murskaa keksit hienoksi muruksi ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Levitä irtopohjaisen vuan pohjalle jossa on leivinpaperi. (Vuoan reunat kannattaa myös vuorata leivinpaperilla). PIstä täytteen valmistumisen ajaksi jääkaappiin.

 

Täyte: Pistä liivattelehdet likoomaan 10min ajaksi kylmään veteen.  Vaahdota kerma. Mittaa piimä ja sokeri kerman sekaan. Kuumenna neste mikrossa kiehuvaksi (en suosittele sitä piimää kuumennettavaksi nesteeksi, ei ole nätti näky). Lisää kuumaan nesteeseen liivatelehdet yksi kerrallaan (ja purista se kylmä vesi niistä ensin pois). Jos käytät jauhetta, laita se nesteeseen ja pikaisesti uudelleen mikroon, niin saat tasaisemman lopputuloksen.

Kaada liivateneste kerma-sokeri-piimä seokseen (ja suklaa) ja sekoita se kunnolla koneen kanssa. Kaada seos vuokraan jossa on keksinmurut pohjalla. Laita jääkaappiin.

 

Kakku on valmis vähintään 4 tunnin kulttua, parasta yön yli jääkaapissa.