Viimeaikoina olen alkanut käyttämään jauhelihan korvikkeena soijaa. Olen kyllä ihan lihansyöjä, mutta välillä on kiva kokeilla jotain vähän erilaista ja silti perinteistä ruokaa.

Soijamakaronilaatikko

1 pussi makaronia

2tl suolaa

2dl soijarouhetta

1 kasvisliemikuutio

mausteita oman maun mukaan (itsellä paprikaa, pippuria, grillimaustetta, valkosipulia)

Keitä makarooni suolavedessä n. 8min ajan. Keitä/kiahauta myös soija muutamassa desissä nestettä, jossa on myös liemikuutio. (Lue soijapaketin kyljestä mitä siellä annetaan ohjeita keittämisestä, ja noudata niitä ohjeita!) Valuta soijasta ylimääräinen vesi ja lisää mausteet. Valuta myös makaroonit ja sekoita makaroni ja soija keskenään ja laita vuokaan.

2 kanamunaa

5-7dl maitoajuomaa

2tl paprikajauhetta

ripaus valkopippuria

Riko kanamunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää maitojuoma ja mausteet, sekoita. Kaada seos makaroonisoija vuokaan. Halutettasi voit laittaa juustoa laatikon päälle. Paista 200 asteessa 40min.