Tuli soitto: "Ootko kotona, ollaan siinä tunnin päästä." Oli siis tunti aikaa laatia vieraille tarjottavaa. Pikaisesti hain torilta litran mansikoita ja eikun leipomaan. Tosi hyvää tuli, ja vieraat tykkäsivät. :)

Mansikkainen suklaakääretorttu

Pohja:

4 kanamunaa

1,5dl sokeria

5 rl perunajauhjoja

4 rl leivontakaakota

1tl leivinjauhetta

Täyte:

Purkki laktoositonta kermaa

2tl vanilijasokeria

Litra tuoreita mansikoita

 

Pohja: vaahdota sokeri ja kanamunat keskenään, noin 5min ajan. Lisää siivilän läpi yhteensekoitetut kuivat aineet. Pistä uuniin 200asteeseen 15min ajaksi.

Täyte: vaahdota kerma ja vanilijasokeri. Siivuta mansikat.

Kokoaminen: kun pohja on valmis, kumoa se toiselle leivinpaperille joka on sokeroitu (n. 2tl sokeria) ja irroita paistoleivimpaperi varovasti rikkomatta pohjaa. Levitä mansikansiivut tasaisesti pohjanpäälle, (jätä kuitenkin muutama sentti pohjaa paljaaksi reunalta, helpottaa rullaamista). Laita kermavaahto mansikoiden päälle, pyri laittamaan enemmän kermaa mansikoita olevaan reunaan, sillä kermavaahdolla on paha tapa tursua rullausvaiheessa. Rullaa leivinpaperin avulla torttu ennen kuin pohja ehtii kovettumaan. Aloita rullaaminen päästä jossa on enemmän marjaa ja vaahtoa ja rullaa kohti "paljasta" pohjaa. Jätä rullanreuna pohjalle, jotta rulla pysyy paremmin kasassa.

Syö heti, tai laita jääkaappiin odottamaan vieraita :)