Sukukokoontui, ja samalla ruokaallergiatkin kerääntyivät yhteen. Tässä yksi leipomuksistani, gluteiiniton, laktoositon, maidoton ja soijaton suolainen piirakka. Ensin kuvaa pohjasta ennen uuniin laittoa. Kaapijalla oli kätevää painella taikina vuokaan, ei omat sormet menneet taikinaan. :)

 

Savukinkku-paprika-kanamuna piirakka

Pohja:

3 dl gluteiinittomia jauhoja

1 tl suolaa

100g maidotonta rasvaa (käytin kasvisrasva margariinia, siskojen mukaan sopii heille)

1 kanamuna

Sekoita ainekset yhteen taikinaksi. Laita voideltuun piirakkavuokaan, esipaista 10min 200 asteisessa uunissa.

Täyte:

1 pussi savukinkkua (n. 200g)

2 paprikaa (itsellä punainen ja keltainen)

3 keitettyä kanamunaa

2dl kaurakermaa

2 kanamunaa

1tl suolaa

3tl paprikamaustetta

ripaus pitsamaustetta.

 

Keitä kanamunat (3 kpl). Kuutioi paprika. Levitä ainekset (kinkku, paprika, keitetyt kanamunat) esipaistetulle piirakkapohjalle ja laita lopuksi kerma johon on sekoitettu 2 kanamunaa ja mausteet. Pistä uuniin 30-40min 200 asteeseen.