Vadelmapiiras

Pohja:

150g laktoositonta margariinia

1dl sokeria

1 kanamuna

3dl vehnäjauhoja (gluteiinittomaan versioon gluteiinittomia jauhoja)

2tl vanilijasokeria

1tl leivinjauhetta

Päällinen:

1 kanamuna

1 purkki laktoositonta kermaviiliä

0,5dl sokeria

2tl vanilijasokeria

marjoja n. 2dl

 

Pohja: vaahdota rasva ja sokeri. Vaahdota kanamuna. Lisää sekoita kuivat aineet ensin keskenään, sitten sekoitetaanjauhot rasvasokerimunavaahtoon. Pistä pohja esipaistumaan 200 asteeseen 5 minuutiksi. Sinä aikana teet täytteen.

Täyte: riko kanamuna kulhoon ja riko rakenne rikki. Lisää loput täytteen aineet (paitsi marjat) ja sekoita seos tasaiseksi. Kun pohja on esipaistunut, ota se pois uunista ja kaada kermaviiliseos päälle. Sitten laitat marjat piirakan päälle. Tämän jälkeen piirakka laitetaan takaisin uuniin 175 asteeseen puoleksi tunniksi.